Húsvéti készülődés a Kohézióval

Temesvár, 2015. március 28. - A Kós Károly Közösségi Központban szervezték meg idén a Kohézió Egyesület húsvéti kézműves műhelyét. A Nyuszivárás a Kohézióval című rendezvénynek a húsvéti hagyományok ápolása mellett a résztvevő gyereksereg megajándékozása volt a célja. A szépen feldíszített nyuszisarokban idén is több mint száz tartalmas húsvéti ajándékcsomag várta a kicsiket.

   A Sipos Ilona irányította kézműves műhelyekben a legkisebbek húsvéti kifestőket festettek, ragasztottak, a nagyobbak húsvéti kopogtatókat, asztali díszeket készítettek, és a tojásfestés különféle technikáit sajátították el. A hagyományos hagymahéjas tojásfestés mellett modern ragasztásos technikával is díszítették a hímes tojásokat a gyerekek. A kézműves tevékenységekben a Kohézió Egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyerekek, valamint az egyesület tevékenységei iránt érdeklődő gyerekek, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt vettek részt. A kézműves műhelyekben elkészített dísz- és ajándéktárgyakat, hímes tojásokat a résztvevők hazavihették.

   Sipos Ilonától, a Nyuszivárás a Kohézióval című rendezvény főszervezőjétől azt is megtudtuk: az egyesület nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű családok gyerekei a Keresztszülők program keretében névre szóló ajándékcsomagokat kaptak a hamburgi TEMAH Egyesület szociális csoportja jóvoltából. A többi gyereknek kiosztott húsvéti ajándékokat a jótékonysági farsangi bál bevételéből vásárolta meg a Kohézió Egyesület.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen, 2015. március 28.


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: