Összetartó erők - Barátság Kupa a Kohézióval

Temes megye, 2014. június hónap - A nyári tematikus táborok és a különböző ünnepek alkalmával szervezett találkozók, kézműves foglalkozások a rászorulók támogatása mellett megannyi alkalom arra, hogy erősítse a Kohézió Egyesület által felkarolt családok tagjai között az összetartozás tudatát. A tanév utolsó heteiben már vakációs hangulatot előlegezve folytak a németországi TEMAH csoport által is támogatott kohézios sportrendezvények.

A Kohéziós Ba­rátság Kupa cí­men megszervezett futball-vetélkedők az egészséges életre nevelés jegyében több te­lepülésen zaj­lot­tak. Az első mérkőzésekre Szabó Ferenc tor­na­tanár és edző köz­remű­ködésével Dettán, Csákon és Nagy­zsámon ke­rült sor. Ezután a Ko­hézió ificsapatát és a facsádi focicsapatot Deák Tibor iskolaigazgató és Fülöp Sándor tornatanár és edző együttműködésével az igazfalvi általános iskola labdarúgó­csapata fogadta. A Kohézió futballistá­i­nak turnéja Újmosnicán a helyi sportcsarnokban folytatódott, ahol az új­mos­nicai és ma­gyar­medvesi fiatalok közös csapatot állítottak fel a kohéziósok ellen. A mérkőzés szervezésében közreműködött Zorlentan Mihai tornatanár és Kutasi Mihály.

A vakáció előtti utolsó mérkőzésre Újszentesen került sor, Miklós Árpád alpolgármester és Totovits Sava edző segítségével.

A rendezvénysorozat folytatódik. A szünidő során a Kohézió csapata a Rudolf Walter iskola és Végvár focicsapatával méri össze erejét. Eddig az őszi döntőbe a dettai, az igazfalvi, az újmosnicai, újszentesi csapat jutott tovább.

Sipos Ilona, a turné szervezőjének tájékoztatása szerint, a Kohézió Egyesület sereg­szemléjén résztvevő iskolásokat, az elért eredményektől függetlenül, sportfelszerelésekkel jutalmazzák.

(G.J.) Heti Új Szó, Temesvár


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: