Szüreti bál - A Kohézió Egyesület a szegényekre is gondolt

Temesvár, 2013. október 12. - A Kohézió Egyesület az Ifjúsági Ház előcsarnokában szervezte meg október 12-én, szombaton hagyományos szüreti bálját, amelynek, mint minden évben, idén is kettős célja volt: a szüreti szokások felelevenítése és  szórakozva segíteni a rászorulókon.

A több mint 250, egész Temes megyéből összesereglett bálozót a Kohézió Egyesület nevében Sipos Ilona főszervező köszöntötte, külön kiemelve a bál magyarországi és izraeli vendégeit, valamint az RMDSZ Temes megyei szervezetének oktatási alelnökét, Kiss-Pataki Adélt és ifjúsági alelnökét, Kiss-Pataki Endrét. A jó hangulathoz hozzájárult a bálterem alkalomhoz illő díszítése és a fiatal zenészekkel kiegészült 4+2 Aszinkron zenekar változatos, minden igényt kielégítő muzsikája.

A rendezvény csúcspontja volt a szüreti hagyományok, vidám szokások felelevenítése, amelyben a bálozók népviseletbe öltözött gyermekei vettek részt. A szüreti felvonuláson a csőszlányok szőlőkosarakkal, a fiúk borosüvegekkel vonultak fel, előadtak néhány vidám szüreti jelenetet, majd táncra perdültek a zenekar muzsikájára. „Szüreti bálunk évről évre nagy sikernek örvend, a gyerekek örömmel kapcsolódnak be a hagyományőrző tevékenységbe, és mi igyekszünk őket felkészíteni a közösségi életben való aktív részvételre. A vidám szüreti felvonulásba a valamennyi korosztályhoz tartozó gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódtak idén!” – nyilatkozta lapunknak Sipos Ilona. A bál főszervezőjétől azt is megtudtuk: az idei bálon összegyűlt adományokból megvásárolják egy rászoruló család tűzifáját, valamint karácsonyi ajándékcsomagokat állítanak össze az egyesület nyilvántartásában levő hátrányos helyzetű családok gyermekei számára. “Egyesületünk egyik felvállalt célkitűzése a segítségnyújtás és a hátrányos helyzetben lévő családok  segélyezése.” – mondta Sipos Ilona – , „ebben a tevékenységünkben hathatós támogatást kapunk a hamburgi TEMAH csoporttól, amely erre a bálra is értékes tombolanyereményeket ajánlott fel”.

A hajnalig tartó rendezvény izgalmas pillanata volt a hagyományos tombolahúzás, ahol a szervezők az alkalomhoz illő szőlőkosarakat és válogatott borokat, a szponzoroktól kapott értékes nyereményeket sorsoltak ki.  A Nyugati Jelen temesvári szerkesztősége által felajánlott könyvcsomagok szerencsés nyertesei: Csinka János (Józsefszállás), Tóth Katalin (Ótelek) és Nagy Ágoston (Csene). A Kohézió Egyesület báljainak állandó támogatói a hamburgi TEMAH csoport mellett a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a dévai Corvin könyvkiadó és több helyi magyar vállalkozó.


Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az értékrendről

A könyvben bemutatott értékrendi ábrázoló fejtegetések tovább bővíthetők, fejleszthetők ... >>

Fejtegetőre való feliratkozás:

Név:
E-mail: